MUŽI

Tým má za sebou účast na Mistrovství Evropy 2009 ve skotském Aberdeenu, uskutečněném v loňském prosinci. Přestože se týmu podařilo získat skalp favorizovaných domácích, nakonec po základní části obsadil 9. místo a musel sehrát zápas o udržení s nepříjemnými Finy. Zápas kluci zvládli a vítězstvím zachránili elitní skupinu Mistrovství Evropy i pro další rok.

200910_r_muzi

KAREL UHER – ALTERNATE
MAREK VYDRA – LEAD
JINDŘICH KITZBERGER – SECOND
MARTIN SNÍTIL – THIRD
JIŘÍ SNÍTIL – SKIP

 

ŽENY

Tým má za sebou účast na Mistrovství Evropy 2009 skupiny „B“ ve skotském Aberdeenu, uskutečněném v loňském prosinci. Konečné 4. místo nestačilo k návratu do elitní skupiny Mistrovství Evropy, kterou naše ženy opustily v roce 2008.

200910_r_zeny

Pavla Rubášová
Karolína Pilařová
Hana Synáčková
Lenka Kitzbergerová
Lenka Kučerová
Ondřej Hurtík – trenér

 

JUNIORKY – 6. místo na MS 2010 Švýcarsko

Juniorky s úspěchem zvládly mistrovství světa, konaném v březnu 2010 ve švýcarském Flimsu. Po round robin (základní skupině) uhrály 3 vítězství a 6 porážek, což jim zaručilo 6.-8. místo a zejména přímý postup na MS 2011. Z tohoto pohledu se jako nejdůležitější vítězství jevilo v zápase s Němkami (10-8) úplně v posledním kole round robin. Zápas byl přímým soubojem o postup na další MS. Do kvalifikace o MS nakonec musely Němky.

Juniorky

Anna Kubešková – skip
Tereza Plíšková – vice skip
Martina Strnadová – dvojka
Zuzana Hájková – jednička
Veronika Herdová – náhradník
Jiří Candra – coach

 

MIXY – 4. místo ME MIXY 2009 PRAHA

Tým sehrál na zářijovém Mistrovství Evropy 2009 v Praze smolný turnaj, když skončil na 4. místě a získal tak pomyslné bramborové medaile. Sice se nepodařilo obhájit stříbro týmu z předcházejícího šampionátu (skip Jiří Snítil), přesto je třeba týmu poděkovat za solidní reprezentaci.

200910_r_mix

JIŘÍ SNÍTIL
JAKUB BAREŠ
JINDŘICH KITZBERGER
LENKA KITZBERGEROVÁ
LENKA KUČEROVÁ
MICHAELA NÁDHEROVÁ

 

MIXED DOUBLES – 9. místo na MS 2010 Rusko

Tým se v dubnu 2010 zúčastnil mistrovství světa v ruském Čeljabinsku. Tam se nominoval díky získání titulu mistra České republiky v mixed doubles v prosinci 2009.
Průběh šampionátu byl hodně ovlivněn sopečnou činností islandské sopky Eyjafjallajokull, kvůli níž byla uzavřena většina evropských letišť, což některým týmům zabránilo se do místa konání včas dostat a některé nakonec nedorazily vůbec.
Česká reprezentace sehrála oproti plánovaným šesti zápasům v základní skupině pouze čtyři. Bilance jednoho vítězství a tří porážek znamenala třetí místo ve skupině a pokračování v turnaji v tzv. tie-breakeru. V něm český tým zdolal Dány 8:6, v následujícím kvalifikačním zápase o čtvrtfinále prohrál s Estonci 7:12, což znamenalo konec postupu do dalších bojů. Tým nakonec obsadil 9. příčku.

200809_r_mixDoubles

KAREL KUBEŠKA
ANNA KUBEŠKOVÁ

 

JUNIOŘI – 3. místo na EJCC 2010 PRAHA

Tým se zúčastnil EJCC 2010 (kvalifikace na Mistrovství světa juniorů 2010) letos v lednu, konané v Praze. Kvalifikace nakonec skončila zklamáním, když po všech vítězných šesti zápasech v základní skupině kluci prohráli semifinále s Francouzi. Tato jediná prohra zavřela týmu dveře na zmiňované mistrovství světa.

juniori_cze

Lukáš Klíma
Petr Král
Marek Černovský
Samuel Mokriš
Jiří Deyl
Karel Kubeška – COACH

 

AKADEMIČKY

200809_r_akademicky

Mošová Kamila – VICESKIP
Doudová Šárka – SKIP
Kučerová Lenka – SECOND
Illková Luisa – LEAD
Štampachová Eva – ALTERNATE
Karel Kubeška – COACH